Weekend retraite: Bewust Zijn in beweging

Helemaal ‘Zen’ of ‘Mindful’ zijn als je op je meditatiekussentje zit, is na enige oefening nog wel te doen. Maar hoe doe je dat als alles om je heen in beweging is? Of als je zelf fysiek of psychisch uit balans bent? Zijnsoriëntatie is een mooie samensmelting tussen westerse psychologie en oosterse filosofie en gaat juist over de integratie van meditatie in je dagelijks leven.

In het weekend van 1 – 3 september 2017, in de overgangsperiode van de vakantie en het nieuwe school- en werkseizoen, nemen we even de tijd om stil te staan en stem je je diepgaand af op je bewustZijn. Zowel vanuit stilte als vanuit beweging.

Deze retraite is geschikt als een kennismaking met of juist als een verdere verdieping van Zijnsgeoriënteerd bewustzijnswerk. Het is een moment om echt even tot jezelf te komen en diep verbonden met jezelf en je omgeving de nieuwe periode in te gaan. Er zal onder andere aandacht worden besteed aan mindfulness, diverse oefeningen, meditatief bewegen, lichaamswerk en meditatie. Naast het actieve programma zal er veel ruimte zijn voor persoonlijke stilte en afstemming.

Programma:
Aankomst:                      Vrijdag 1 september tussen 18.00 en 19.30 uur
Vrijdag 20.00 uur:      Welkom en start programma
Zondag 17.00 uur:      Afsluiting en einde programma

Locatie:
We verblijven in het Helios centrum in Heerde; een sfeervolle accomodatie gelegen op een mooi vormgegeven eigen terrein van 7000 m2. Het is een mooie groene locatie die uitnodigt tot afstemming, stilte en verbinding.

De slaapkamers zijn eenvoudig maar netjes. Er zitten zelfs hele bijzondere kamertjes tussen. Kijk maar eens op de website. Er zijn vooral meerpersoons kamers (2, 3, 4  persoons) maar er zijn ook een beperkt aantal éénpersoons kamers die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden. Gasten worden geacht een eigen slaapzak/dekbed en eigen handdoeken mee te nemen. Helios kan voor een beperkt aantal mensen voor dekbedden en handdoeken zorgen. Hiervoor vragen wij € 7,50 extra p.p. per weekend. Dit moet tevoren worden gereserveerd.

De maaltijden zijn vegetarisch op hoog culinair niveau en worden verzorgd door 3 topkoks. Zij gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Kosten:
De prijs voor het gehele weekend inclusief twee overnachtingen, biologisch vegetarische maaltijden, koffie en thee is € 325,-

Meerprijs voor een éénpersoons kamer is € 40,- (zeer beperkt beschikbaar)

Speciale dieetwensen mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden kan door een email te sturen aan info@ericpol.nl